Frans segerchock i Melodifestivalen 2016: ”Tankarna gick inte så bra”

Frans vinner Meldoifestivalen 2016

Sveriges representant i Eurovision 2016 heter Frans. Svt.se/melodifestivalen tar emot en chockad 17-åring strax efter vinstbeskedet. ”Jag befinner mig i någon konstig fas just nu”.

Han blir lotsad från scenområdet ut i en kal korridor i Friends Arena. Han flackar med blicken. Får håret fixat. Den åtråvärda Sångfågeln håller han hårt i högerhanden. Svt.se/melodifestivalen möter en omtumlad finalist minuterna efter direktsändningen.

– Jag är otroligt chockad och befinner mig i någon konstig fas just nu. Jag är slut och samtidigt helt peppad upp till taket.

”Tankarna gick inte så bra”

Frans fick fyra tolvor från de internationella jurygrupperna. Men det var svenska folkets röster som avgjorde. Återigen fick 17-åringen arenan att koka – och röstningslinjerna att gå varma.

Han beskriver stunden under poängutdelningen som överväldigande – men i huvudet var det tomt.

– Tankarna gick inte så bra och de går fortfarande inte så bra. Det är svårt att tänka något liksom, men det var aldrig nervöst för jag har hela gänget bakom mig och de är så roliga. De hittar alltid andra grejer som man kan koncentrera sig på liksom.

När kom segervittringen?

– Egentligen först när de sade mitt namn, men till dess så har nog alla känt någon slags segervittring. Alla artister, alltså, genom att bara få vara här.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest