Gardells schlagerskola gör comeback i Melodifestivalen 2016

Jonas Gardell under finalen av Melodifestivalen 2003.
Jonas Gardell under finalen av Melodifestivalen 2003.

Melodifestivalen på turné firar femtonårsjubileum. Då gör Jonas Gardells schlagerskola comeback i rutan för att blicka tillbaka på de senaste 15 åren – vad har vi egentligen lärt oss?

År 2002 och 2003 såg vi Jonas Gardell hålla lektioner i schlager-lära mellan akterna i Melodifestivalen, med delmoment som ”vikten av tonartshöjning” och ”textens betydelse”.

I år är han tillbaka i Melodifestivalen som schlager-magister.

– Vi är otroligt glada att få återuppliva den här mello-succén från tidigt 2000-tal i vårt femtonårsjubileum. Det är kul att låta några publikfavoriter återuppstå och det här var det vi längtade mest efter att få se igen, säger Edward af Sillén, innehållsproducent för Melodifestivalen 2016.

Under 2002 och 2003 redogjorde Jonas Gardell för hur man gör en riktigt bra schlager, men i år tar han ett nytt grepp på Melodifestivalen.

– I den här skolan kommer Jonas att blicka tillbaka på de senaste femton åren av den moderna Melodifestivalen på turné och på sitt alldeles speciella sätt och med sin vassa humor analysera vad som ligger bakom succén, berättar Edward af Sillén för svt.se/melodifestivalen och fortsätter:

– Det ska bli väldigt kul att få se det här igen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest