Gina Dirawi guidar tittarna i det nya programmet "Live: Studio Eurovision"

Eurovision Song Contest är mycket mer än det som syns i direktsändningarna. Det vill det nya programmet "Live: Studio Eurovision" ta tillvara på.

Programmet leds av Gina Dirawi och sänds inför de två semifinalerna och den stora finalen. Varje avsnitt är en timme långt och direktsänds från presscentret i Malmö – i samma byggnad som artisterna värmer upp i sina loger.

– Tanken är att driva upp stämningen inför tävlingen, och att med information och underhållning göra folk ännu mer peppade, säger producenten Henrik Johnsson.

Han kommer tillsammans med resten av redaktionen att sätta ihop ett program som bygger på tre ben – roligt arkivmaterial, reportage från festligheterna i Malmö, och skvaller om de tävlande artisterna.

"Jag älskar hela grejen"

Som programledare för "Live: Studio Eurovision" ser vi Gina Dirawi, som för några veckor sedan ledde Melodifestivalen tillsammans med Danny Saucedo. Förutom att guida tittarna mellan inslagen kommer Gina att träffa aktuella gäster och ta pulsen på några av de tävlande artisterna – och hon ser mycket fram emot sin uppgift.

– Jag älskar hela grejen med Eurovisionmaskinen, att se vad andra länder tycker är bra eller ointressant musik. Det ska bli så kul att få vara med på ett hörn i Malmö. Det är ju inte varje år vi har Eurovision, säger hon.

"En enorm glädje och förväntan"

Enligt Henrik Johnsson var det ett lätt val att ge Gina programledarjobbet.

– Ginas styrka är att hon är en drivande programledare som kan ta programmet framåt, samtidigt som hon kan bidrag med mycket humor, säger han.

Nu längtar han själv efter att få uppleva pulsen i Malmö, som han menar är en utmärkt värdstad för Eurovision Song Contest.

– Förhoppningen är att sprida stämningen vidare. Det kokar redan nu i Malmö och där finns en enorm glädje och förväntan.