Gina Dirawi programledare för Studio Eurovision

Gina Dirawi.
Gina Dirawi.

Gina Dirawi sköter uppsnacket inför Eurovision Song Contest. I tre livesända program tar hon pulsen på tävlingen. ”Jag kommer att vara världens bästa sällskap”, säger hon om sin roll.

Artisterna, kläderna, festerna och fansen. Eurovision Song Contest är mer än 43 tävlande bidrag på en scen, något som Studio Eurovision – Live med Gina Dirawi vill visa i tre livesända avsnitt på plats i Globen. Med reportage, musik och aktuella gäster tar programmet pulsen på tävlingen en timme inför de båda semifinalerna och finalen.

– Det ska bli så kul att se hur allt ska bli. Att få grotta in sig i olika klädstilar, se vad det är för trender, om folk har tjafsat eller vad man äter backstage. Allt sånt kan vi ta upp, säger Gina Dirawi som leder programmet för andra gången. 

”Kackla med en kompis”

Senast det sändes var inför Eurovision Song Contest i Malmö 2013, då med ett liknande upplägg. Gina Dirawi, som för bara en dryg månad sedan var programledare för Melodifestivalen, ser framemot det mer intima formatet.

– Även om man får bra kontakt med publiken i Melodifestivalen så blir det inte på samma sätt. Här får man sitta och kackla som med en kompis hemma i soffan. Jag kommer att vara världens bästa sällskap!

Inte bara för fansen

Gina Dirawi hoppas att programmet uppfattas som varmt och händelserikt, där även de som inte är eurovisionfans känner sig nyfikna på vad som ska hända.

– Eurovision är ju en väldigt konstig värld när man kommer in i den. Den betyder väldigt mycket för alla som är med och folk är väldigt fokuserade, glada och entusiastiska. Man tippar vem som vinner eller inte, det är lite intriger... Det är som fotbolls-VM och jag tycker om att vara på plats i en sådan miljö, säger hon och fortsätter:

– Förra gången hade jag Carl Bildt som gäst i studion, han kom dit i en eurovisionkavaj i guld. Alla vill vara där och det är ett väldigt roligt sammanhang.