SVT1Lör 3/2-10/3

Häng med Jay-Jay på promenad

Jay-Jay Johanson
Melodifestivaldebutanten Jay-Jay Johanson har startnummer tre på lördag.

Följ med Jay-Jay Johanson på promenad genom Paris – via de texter som rullar i utkanten av scenen.

Jay-Jay har med sig en hel banduppsättning på scenen, däribland två trumset. Bandet framför låten i blått motljus, medan Jay-Jay inleder i rökridå. Sångaren är traditionellt och enkelt upplyst genom hela numret.

Under första repetitionen – av totalt tre – tappade han texten vid ett tillfälle, men kom snabbt tillbaka med ett leende.

Nedsläckta balkar

De tre LED-belysta balkarna, som i år pryder Melodifestivalscenen, är helt nedsläckta. I stället är numret avskalat. Det blåa skenet, som är riktat mot Jay-Jays fem bandmedlemmar tar i stället över det visuella tillsammans med en rullande text, som gör att du kan följa med Jay-Jay på promenad genom gatorna i den franska huvudstaden. Vid sidan av scenen rullar nämligen namnen på alla de gatunamn i Paris som Jay-Jay passerar i sången.

– Det är bara de olika platsorna och gatunamnen i Paris som jag sjunger om. Tror jag, jag har i alla fall önskat att det ska vara så, säger Johanson efteråt, och fortsätter:

– Låten skrevs när jag gick den där promenaden en kväll, jag skulle hem från en kompis som bor norr om Paris. Det var en melankolisk och ensam promenad i ett regnigt Paris. Men det blev ju en ganska trevlig historia till slut.

Melodifestivalen 2018

Hela Sveriges fest