Här är artisterna som är i final i Melodifestivalen 2014

YOHIO och Ellen Benediktson är i final i Melodifestivalen.
YOHIO och Ellen Benediktson är i final i Melodifestivalen.

När Melodifestivalen 2014 inleddes i Malmö den 1 februari skrällde debutanten Ellen Benediktson och gick direkt till final med bidraget ”Songbird”. YOHIO upprepade förra årets succé och knep den andra finalplasten med ”To the End”. Helena Paparizou med ”Survivor” och Linus Svenning med ”Bröder” gick till Andra chansen.

Andra deltävlingen ägde rum i Linköping och Sanna Nielsen tog sig till final för sjunde gången med ”Undo”. Debutanterna Panetoz gick också till final med bidraget ”Efter solsken”. JEM med ”Love Trigger” och Martin Stenmarck med ”När änglarna går hem”  tog sig till Andra chansen.

Tredje deltävlingen i Göteborg bjöd på en ny skräll när debutanten Ace Wilder gick direkt till final med bidraget ”Busy Doin' Nothin'”. Oscar Zia med ”Yes We Can” gjorde henne sällskap. Till Andra chansen gick Outtrigger med ”Echo” och State of Drama med ”All We Are”.

Förhandsfavoriterna segrade i fjärde och sista deltävlingen i Örnsköldsvik. Både Anton Ewald med ”Natural” och Alcazar med ”Blame It On The Disco” gick direkt till final. Platserna i Andra chansen togs av Ammotrack med ”Raise Your Hands och Ellinore Holmer med ”En himmelsk sång”.

Helena Paparizou med ”Survivor” och Linus Svenning med ”Bröder” tog andra chansen i Lidköping. Värt att nämna är att både Helena Paparizou och Linus Svenning tog sig vidare till Andra chansen från första deltävlingen i Malmö. Alltså blir det hela fyra bidrag från första deltävlingen i finalen.