Här är artisterna som är i final i Melodifestivalen 2015

Mariette och Magnus Carlsson är i final i Melodifestivalen 2015.
Mariette och Magnus Carlsson är i final i Melodifestivalen 2015.

I år kommer Melodifestivalens final vara en av de största någonsin då startfältet har utökats till hela 12 bidrag. Här får du koll på vilka artister och låtar som tar sig dit under Melodifestivalturnéns gång

När Melodifestivalen 2015 inleddes i Göteborg den 7 februari var det förhandsfavoriten Eric Saade med ”Sting” och Melodifestivalveteranen Jessica Andersson med ”Can’t Hurt Me Now” som tog sig hela vägen till final. Båda har dessutom redan vunnit Melodifestivalen tidigare. Eric Saade ”2011” med Popular och Jessica Andersson med Fame och ”Give Me Your Love” 2003. Behrang Miri feat. Victor Crone med ”Det rår vi inte för” och Dolly Style med ”Hello Hi” gick till Andra chansen.

Från andra deltävlingen i Malmö blev det en debutant och en veteran som knep finalplatserna, Mariette med ”Don't Stop Believing” och Magnus Carlsson med ”Möt mig i Gamla Stan”. Till Andra chansen gick Linus Svenning med ”Forever Starts Today” och Samir & Viktor med ”Groupie”.

Deltävling tre ägde rum i Östersund och bjöd på årets första skräll när 16-åriga debutanten Isa gick direkt till final med sitt bidrag ”Don't Stop”. Jon Henrik Fjällgren med ”Jag är fri (Manne Leam Frijje)” gjorde henne sällskap. Till Andra chansen gick Kristin Amparo med ”I See You” och Andreas Weise med ”Bring Out the Fire”.

Den fjärde och sista deltävlingen i Örebro bjöd på en ny skräll när JTR med ”Building It Up” gick direkt till final. Förhandsfavoriten Måns Zelmerlöw med ”Heroes” gjorde dem sällskap. Hasse Andersson med ”Guld och gröna skogar” och Dinah Nah med ”Make Me (La La La)" gick till Andra chansen.

Andra chansen

Linus Svenning med ”Forever Starts Today”, Hasse Andersson med ”Guld och gröna skogar”, Dinah Nah med ”Make Me (La La La)” och Samir & Viktor med ”Groupie” tog andra chansen i Helsingborg och knep de fyra sista finalplatserna. Andreas Weise, Kristin Anparo, Dolly Style och Behrang Miri feat. Victor Crone slogs ut.

Startordningen i finalen

1. Samir & Viktor – ”Groupie”

2. JTR – ”Building It Up”

3. Dinah Nah – ”Make Me (La La La)”

4. Jon Henrik Fjällgren – ”Jag är fri (Manne leam frijje)”

5. Jessica Andersson – ”Can’t Hurt Me Now”

6. Måns Zelmerlöw – ”Heroes”

7. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”

8. Isa – ”Don’t Stop”

9. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”

10. Eric Saade – ”Sting”

11. Mariette – ”Don’t Stop Believing”

12. Hasse Andersson – ”Guld och gröna skogar”