Danny Saucedo och Gina Dirawi spelar kärlekspar

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Danny och Gina med hela Bollywood-ensemblen.

I premiären av Eftersnack hintade Danny Saucedo att andra deltävlingen blir färgstark och orientalisk. Nu kan vi berätta att programledarna kommer framföra ett romantiskt nummer till en Bollywoodversion av ”In The Club”.

I andra deltävlingen kommer programledarna bjuda på ett färgsprakande nummer till en Bollywoodversion av Danny Saucedos ”In The Club”. En låt som gav Danny en andra plats i Melodifestivalen 2011.

– När jag fick höra förslaget på en Bollywoodversion av ”In The Club” var min första tanke ”KÖR”, säger Danny.

Danny och Gina som kärlekspar

Bollywooddans kännetecknas ofta av symboliska rörelser, färgsprakande kläder och fartfyllda koreografier som uttrycker starka känslor. Och starka känslor blir det – Danny och Gina spelar ett kärlekspar.

– ”Du ska låtsas att du är på väg att kyssa Danny”, sa de. Men så fort jag ser honom i ögonen så börjar jag garva. Alltså, det är svårt att hålla sig för skratt när man bara är vänner men ska spela romantisk, berättar Gina.

"Kanske sticker in en tunga"

– Det är bara nervositet från Ginas sida. Man vet aldrig vad som händer live. Jag kanske sticker in en tunga, skämtar Danny.

Numret innefattar mellan 25-30 dansare på scen och koreografin är fartfylld med mycket trafik - med det är inte själva dansstegen som är det mest utmanande.

– Rent koreografiskt känns det tryggt, för alla dansare har sådan koll, säger Gina.

Skådespelet är numrets utmaning

– Att skådespela fram romantik är definitivt numrets största utmaning. Men utmaningarna är ju också det som är roligast. Och både jag och Gina är ”utmanings-junkies”. Jag vet till exempel inte när jag annars skulle ha framfört ett kärleksnummer med Gina till en Bollywoodversion av ”In The Club”, om det inte vore för Melodifestivalen. Att ha fått den möjligheten – och utmaningen – är få förunnat, säger Danny.

"Kul att ge In The Club en ny kostym"

Koreografen och dansaren Thomas Benstem och regissören och manusförfattaren Edward af Sillén ligger bakom idén.

– ”In The Club” är en jäkla hit och det är kul att ge den en ny kostym. Det kändes roligt att göra ett Bollywoodnummer, och Gina och Danny kommer att göra något nytt varje vecka, säger Edward af Sillén.

–  Det är så kreativt med Bollywood. Idéerna är oändliga och det är så opretentiöst. Det bästa är verkligen det opretentiösa och glädjen. Jag tror inte att det finns någon som inte blir glad av Bollywood, säger Thomas Benstem.