Här är den internationella juryn i finalen av Melodifestivalen 2017

Måns Zelmerlöw

Här är länderna som får vara med och bestämma i finalen av Melodifestivalen 2017.

I Melodifestivalen 2017 avgörs finalen till 50 procent av tittarnas röster och till 50 procent av de internationella jurygrupperna.

De internationella jurygruppernas poäng presenteras innan svenska folkets röster offentliggörs. Därefter presenteras tittarnas röster som fastställer slutresultatet i Melodifestivalen 2017.

Vilka jurygrupper som medverkar varierar från år till år och beror på flera olika saker, men målet är att hitta en bra mix av länder som representerar hela Europas smakkulturer.

– Vi försöker hitta en balans mellan olika delar för att få fram vinnaren. Det ska vara en låt som bryter igenom i alla områden, säger Christer Björkman.

Man försöker att få in nya länder i jurygruppen varje år och i år är det debuterande landet Tjeckien. Det finns också vissa återkommande länder som man gärna väljer att ha med. Även värdlandet ska alltid finnas i jurygruppen.

Från Norden är det i år endast Norge som sitter i juryn.

– Vi vet att vi inte behöver lika många från våra nordliga grannar eftersom deras smak är relativt lik vår, förklarar Christer.

Här är alla länder i den internationella juryn 2017 samt personerna som kommer läsa upp rösterna:

Armenien – Iveta Mukuchyan
Australien – Stephanie Werret
Storbritannien – Simon Proctor
Frankrike – Edoardo Grassi
Israel – Tali Eshkoli
Italien – Nicola Caligiore
Malta – Gordon Bonello
Norge – Anette Lauenborg Waaler
Polen – Mateusz Grzesinski
Tjeckien – Jan Bors
Ukraina – Victoria Romanova