SVT1Lör 3/2-10/3

Här är den största sågningen i Inför Eurovision

Bidrag hyllas och bidrag sänks i Inför Eurovision Song Contest. Här kan du se om premiärprogrammet, där Lena Philipsson tog till rekvisita för att beskriva hur hon kände efter att ha sett Belgiens 17-åring Iris.

Åsikterna flödade när Inför Eurovision Song Contest hade premiär på måndagen. Strömmen var så strid att panelledaren Christer Björkman utfärdade en varning för känsliga tittare direkt i programmets inledning.

– Det spelar egentligen ingen roll vad vi tycker, för det är bara för att det är kul, så ni där hemma behöver inte vara upprörda utan kan luta er tillbaka och får tycka som ni vill, sade han.

Veckans hyllning

"Detta är så bra! Jag tycker att Rumänien näst intill alltid skickar jättebra låtar, och det här tycker jag är jättetrevligt. Jag ser mig själv sitta på stranden med en drink i handen och sjunga 'ladedadedadej, every day – everybody". Och det ska jag göra. Jag tycker att det är trevlig med dragspelet och säckpipan. Videon är lite intetsägande, men på scenen är det mycket bättre. 'Lenny Kravtz' och de andra killarna gör en massa danssteg och det är superhärligt, så det här får en femma!"

– Måns Zelmerlöw om Rumänien somriga Mandinga, som han gav programseriens första fullpoängare.

Veckans sågning

"Jag har faktiskt gjort en liten skylt som kan skvallra om vad jag känner när jag lyssnar på den här låten. Den tog liksom aldrig slut. Noll poäng!"

– Lena Philipsson (som håller upp en specialgjord skylt med texten "zzzz") efter att ha lyssnat Belgiens 17-åring Iris.

Veckans analys

"Jag tycker att det här är roligt alldeles på riktigt, till skillnad från många humorbidrag som vi har sett på sistone. På något sätt känns det som om det finns ett budskap mitt i den här dårskapen. Exakt vad budskapet är vet jag int', men jag gillar det här med budskap. Tre poäng."

– Thomas Lundin om Montenegros rappare Rambo Amadeus.