Här är första artisten i Melodifestivalen 2017

Les Gordons, Melodifestivalen 2017

Les Gordons knep Melodifestival-platsen när Svensktoppen nästa avgjordes i Linköping under söndagen.

Les Gordons tävlade för P4 Örebro med låten "Need To Feel" och erbjuds nu alltså en plats i Melodifestivalen 2017.

Les Gordons bildades 2009 av Jonatan Renström och Albert Björliden och beskrivs som ett energifyllt indie-, pop-, och rockband. De fick snabbt många spelningar i Sverige.

Hösten 2015 tog Les Gordons det största steget hittills i karriären när de åkte på en USA-turné. Förutom ett antal spelningar under stadsfestivalen Culture Collides fana i både San Francisco och Los Angeles, blev det även ett bejublat besök på klassiska Whisky A Go-Go.

Bandets nuvarande uppställning tog form 2012 och består, förutom Jonatan och Albert, av Carl Ragnemyr, Andreas Persson och David Runebjörk.

Om Svensktoppen nästa

Svensktoppen nästa är P4 Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och ny musik. Under augusti väljer en jury ut 8 av 25 lokala delfinalvinnare som slutliga tävlande i riksfinal. Då inleds också publikröstningen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinal. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen.

Det finns ett bonuserbjudande till en av de åtta riksfinalisterna i Svensktoppen nästa att i egenskap av artist medverka under 2017 års upplaga av Melodifestivalen i SVT.

Källa: sverigesradio.se