Här är siffrorna som tar Sverige till toppen i Eurovision Song Contest

Startfältet är komplett med artister. Då pekas Sanna Nielsen, 29, och Sverige ut som en av favoriterna inför Eurovision Song Contest.

I helgen kompletterades startfältet i Eurovision Song Contest. Nu vet vi vilka artister som Sanna Nielsen och Sverige ska konkurrera med i Köpenhamn.

Samtidigt börjar nedräkningen på allvar när ländernas delegationschefer, med bland andra Christer Björkman, träffas vid ett toppmöte i Köpenhamn under måndagen.

Men konkurrensen i tävlingen tycks inte vara mördande. Med mindre än två månader kvar till tävlingen pekas Sverige nämligen ut som en av huvudkandidaterna till segern.

I en sammanställning av oddschecker.com, som baseras på hur åtta olika internationella spelbolag rankar tävlingen, hamnar Sanna Nielsens ”Undo” bland topp tre. Med ett vinnarodds mellan 5,50-7,50 tros Sverige ha goda chanser att vinna tävlingen för sjätte gången genom tiderna.

Endast Armenien och Norge tippas ha större möjligheter att vinna Eurovision i Danmark. Se hela rankingen i faktarutan här intill.

Firades i hemstaden

Samtidigt som bland andra Norge och Portugal tog ut sina bidrag till tävlingen firades Sanna Nielsen i helgen i sin hemkommun.

Tusentals personer tog sig till torget i Bromölla för att hylla Melodifestivalvinnaren.

– Jag är helt tagen. Eftersom det är fredagskväll trodde jag alla ville vara hemma och titta på Let's dance, eller något annat. Men så har de kommit hit istället för att fira vinsten, och det är hela fantastiskt. Jag blir totalt sentimental, säger hon till SVT Sydnytt.

I sin blogg har Sanna Nielsen samlat sina privata bilder från hyllningsdagen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest