Här är superteamet bakom Eurovision Song Contest

Bild på Johan Bernhagen, Christel Tholse Willers, Martin Österdahl och Christer Björkman, som tar plats i ledningsgruppen för Eurovision Song Contest 2013.
Johan Bernhagen, Christel Tholse Willers och Christer Björkman tar plats i Eurovisions ledningsgrupp tillsammans med Martin Österdahl, klar som exekutiv producent sedan tidigare.

Nu står det klart att Christer Björkman, Christel Tholse Willers och Johan Bernhagen tar plats i Eurovisions ledningsgrupp. Därmed faller ytterligare en pusselbit på plats inför det enorma evenemanget. Samtidigt fortsätter spekulationerna kring vilken arena som ska hålla tävlingen.

Sedan tidigare har det varit klart att Martin Österdahl, programbeställare på SVT, går in som exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2013. Nu får han sällskap av Christer Björkman (show producer), Christel Tholse Willers (head of relations) och Johan Bernhagen (head of production), som tillsammans utgör evenemangets ledningsgrupp.

Christel Tholse Willers kommer att ansvara för varumärkesfrågor, nya medier, kommunikation och samordning. Johan Bernhagen får ansvar för den internationella tv-sändningen, kringliggande produktion och tjänster och Christer Björkman får hand om innehållet och utformningen av ESC-showerna.

"Ett drömprojekt"

Rollen som head of relations för Eurovision innebär att Christel Tholse Willers lämnar sitt jobb som chef för Allmän-tv i Malmö.

– Eurovision är ett drömprojekt som jag inte kunde tacka nej till. Det är världens största underhållningsprogram och en fantastisk internationell samlingsplats. Det ska bli sjukt inspirerande att få vara med och producera en supershow med allt vad det innebär, säger hon till SVT.

Christel är utbildad jurist men har arbetat med både tv och reklam samt haft en karriär på Dramaten. Hon började på SVT år 2001 och har jobbat med produktioner som "Allsång på Skansen" och "Wildkids".

Stor erfarenhet

Även Christer och Johan är framträdande namn på Sveriges Television.

– Christer Björkman är utan tvivel Sveriges skickligaste showproducent och ett stort internationellt namn i ESC-sammanhang. Och Johan Bernhagen är mannen bakom de mest avancerade och ambitiösa sändningarna vi jobbat med på SVT, allt från stora sportevenemang till det kungliga bröllopet sommaren 2010, säger Martin Österdahl.

Både Christel och Martin har arbetat som projektledare för Melodifestivalen, och Christer Björkman är sedan 2002 det kanske mest välkända namnet i produktionen.

Framöver kommer Martin Österdahl att rekrytera ytterligare personer som ska ingå i ledningsgruppen för ESC 2013-projektet.

Fortsatt kamp om värdskapet

Förberedelserna inför Eurovision Song Contest satte igång direkt efter att Sverige ropats ut som vinnare. Den hetaste frågan har sedan dess varit vilken stad och arena som kommer att stå värd för evenemanget, men något besked väntas inte förrän efter sommaren.

På onsdagen meddelade dock Göteborgs stad att man valt att inte lämna in en ansökan. Anledningen uppges vara att staden redan har för många evenemang under perioden för att kunna hålla i ytterligare ett av Eurovisions storlek. Därmed står det mellan Stockholm och Malmö som båda är möjliga kandidater.

Alla jobbansökningar till projektet kan skickas till personalesc2013@svt.se.