Här blir ”Undo” metal – se covern som hyllas av Sanna Nielsen

Efter Outtriggers succé-cover förra året – här nästa band som ger sig på att tolka Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest. Se metalcovern på ”Undo” som redan hyllats av Sanna Nielsen. ”De fick tolv poäng av mig”, säger hon.

De tävlade i Svensktoppen nästa för två år sedan – men nådde inte ända fram till Melodifestivalen.

Nu gör Hässleholmsbandet My Remorse ”en Outtrigger”. Det vill säga en cover på årets vinnarlåt i Mellon. I fjol spelade Outtrigger som bekant in en tolkning av Robin Stjernbergs ”You”. Klippet blev en viral succé – som ledde till en plats i årets Melodifestival.

Och My Remorses version av ”Undo” har redan hyllats av Sanna Nielsen. Bara några dagar efter att bandet laddat upp klippet skrev Sveriges representant i Eurovision en kommentar.

– Så roligt att det redan gjorts cover på denna låt och My Remorses version är klockren! De fick 12 points av mig på Youtube, säger Sanna Nielsen till svt.se/melodifestivalen. 

Metalversionen av ”Undo” spelades in natten efter att bandet tillsammans sett Sanna vinna finalen av Mellon.

– Vi var självklart inspirerade av Outtrigger som gjorde detta förra året. Men vi hade inte gjort det bara för att få promotion. Vi hoppades på att en låt som passade oss skulle dyka upp och det gjorde det verkligen säger sångaren Christian Blad och fortsätter:

– ”Undo” hade en väldigt stark melodi och den lämpade sig verkligen för en lite ”hårdare” och ösigare tolkning. Sen kunde vi bara hoppas på att den skulle vinna, vilket den lyckligtvis gjorde. ”Blame it on the disco” hade varit lite klurigare att tolka.