SVT1Lör 3/2-10/3

Har du en vinnarlåt på gång till Melodifestivalen 2018?

Robin Bengtsson i finalen av Eurovision Song Contest 2017.

Efter ytterligare en fin placering i Eurovision Song Contest blickar Melodifestivalredaktionen framåt mot nästa års tävling. Sveriges Television har härmed nöjet att bjuda in till Melodifestivalen 2018. Den 1 september öppnar tävlingen för uppladdning av låtar.

– Efter ett intensivt Melodifestivalår med ännu en topp fem-placering för Sverige i Eurovision Song Contest så ser vi nu fram emot en ny säsong av Melodifestivalen på turné runt om i Sverige. Som vanligt är det bredd, mångfald och variation vi vill ha och därför efterlyser vi låtar på olika språk, genrer och stilar, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2018.

Låtskrivare kan från fredag 1 september ladda upp ljudfiler här på svt.se/melodifestivalen. Sajten stänger för uppladdning måndag 18 september kl 17.59. Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till Allmänhetens tävling. Låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler sig till Ordinarie tävling.

Samma antal bidrag som förra året

I Melodifestivalen 2018 tävlar 28 bidrag. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen till ordinarie och allmänhetens tävling. Övriga 14 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen. I dessa 14 ingår en av finalisterna i ”P4 Nästa 2017” som garanteras en plats i Melodifestivalen 2018.

 

För fullständigt regelverk på engelska för Melodifestivalen 2018, klicka här.

 

För fullständigt regelverk på svenska för Melodifestivalen 2018, klicka här.

 

Melodifestivalen 2018

Hela Sveriges fest