Har du en vinnarlåt på gång till Melodifestivalen 2019?

Benjamin Ingrosso.

Efter ytterligare en fin placering i Eurovision Song Contest blickar Melodifestivalredaktionen framåt mot nästa års tävling. Sveriges Television har härmed nöjet att bjuda in till Melodifestivalen 2019. Den 31 augusti öppnar tävlingen för uppladdning av låtar.

– Efter ett intensivt Melodifestivalår med ännu en topplacering för Sverige i Eurovision Song Contest så ser vi nu fram emot en ny säsong av Melodifestivalen på turné runt om i Sverige. Som vanligt är det bredd, mångfald och variation vi vill ha och därför efterlyser vi låtar på olika språk, genrer och stilar, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2019.

Låtskrivare kan från fredag 31 augusti ladda upp ljudfiler här på svt.se/melodifestivalen. Sajten stänger för uppladdning måndag 17 september kl 11.59.

Samma antal bidrag som förra året

I Melodifestivalen 2018 tävlar 28 bidrag. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen. Övriga 14 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen. I dessa 14 ingår en av finalisterna i "P4 Nästa 2018" som garanteras en plats i Melodfiestivalen 2019.

Information om personuppgiftsbehandling på svt.se/melodifestivalen där bidrag laddas upp

SVT behandlar de uppgifter som anges i formuläret såsom uppgifter om vem som sjunger och vilka som är upphovspersoner till tävlingsbidraget för att bidraget ska kunna vara med i Melodifestivalen. Vi gör alltid vår yttersta att skydda de personuppgifter vi behandlar genom adekvata säkerhetsåtgärder.

SVT använder en konsult i samband med att bidrag skickas in. Personuppgifter lämnas dock inte till någon tredje part. Alla uppgifter stannar inom EU/EES. 

All personuppgiftsbehandling sker inom SVT:s publicistiska verksamhet. Det innebär att endast vissa bestämmelser i personuppgiftslagstiftningen gäller för behandlingen, t.ex. reglerna som rör säkerhet för personuppgifter. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på dataskyddsforordningen@svt.se.

För fullständigt regelverk på svenska för Melodifestivalen 2019, klicka här.

Rules for Melodifestivalen 2019 in english.