Hasse Andersson blir en del av Mustasch – programledaren sjunger ”Änglahund” som ”Hellhound” i Melodifestivalen 2017

Hasse Andersson och Ralf Gyllenhammar med Hellhound.

Programledaren Hasse ”Kvinnaböske” Andersson rockar loss direkt i Melodifestivalen 2017. I första deltävlingen gör han om sin Änglahund – till Hellhound. Tillsammans med hårdrocksbandet Mustasch.

– Det är riktigt tungt. Jag har gjort det mesta, men inte det. Det är tungt!

Så säger Hasse Andersson efter att ha repeterat på Scaninaviums scen för första gången tillsammans med Mustasch.

Hasse Andersson blir en del av Mustasch: ”Det är fräckt”

Rockbandet från Göteborg gör ett unikt framträdande i Melodifestivalen 2016 tillsammans med programledaren. Tillsammans gör de om ”Kvinnaböskes” superklassiker Änglahund till ”Hellhound” i ett exklusivt samarbete.

Hur är det att stå där och göra det?

– Det är fräckt! Det är riktigt, riktigt bra. Bandet är underbart, säger Hasse Andersson till SVT.

Mustaschs sångare och frontfigur Ralf Gyllenhammar tävlade själv i Melodifestivalen 2013 och nådde final med Bed on Fire. Nu är han tillbaka i SVT-showen.

Gyllenhammar om samarbetet: ”Upprättelse för oss”

När svt.se/melodifestivalen möter Gyllenhammar pratar han uppsluppet och humoristiskt om samarbetet. Det verkar nästan som om Änglahund från början var en Mustasch-låt – eller ...?

– Det känns väldigt hårt och svårt. Men nu känns det ju...att Hasse var så jävlig och tog låten! Men å andra sidan, det har gått bra för honom. Det är som när Beatles sparkade trummisen och basist och ja, nu känns det lite som en upprättelse, faktiskt för oss, att vi får framföra låten som den skulle varit egentligen, säger Gyllenhammar.

Hur var det med låten, stal han den från er?

– Ja, vi gjorde den tillsammans då... Vår version är bättre! Han har ju durat till den i sin version. Okej, han har sålt en miljon skivor, vi har sålt tio tusen. Han vann. Nu är äntligen upprättelsens tid här! säger Ralf Gyllenhammar skämtsamt.

Första deltävlingen i Melodifestivalen 2017 avgörs i Göteborg på lördag 4 februari 20.00 i SVT1 och SVT Play.