Helena Bergström och Sissela Kyle medverkar i Melodifestivalen 2016

Helena Bergström och Sissela Kyle som Lasse och Carl Magnus.

Helena Bergström medverkade som mellanakt i Melodifestivalen 2012 utklädd till olika karaktärer. Nu är hon tillbaka som Marianne von Reijne och Lasse Ekström och får dessutom förstärkning av en nykomling i sammanhanget: Sissela Kyle.

Helena Bergström är tillbaka i Melodifestivalen 2016 som karaktärerna Lasse Ekström och Marianne von Reijne. Lasse har gått ned i vikt och skaffat pojkvän.

– Mycket har hänt sedan sist. Lasse har gått på schlagerdiet och gått ned många kilon. Han har gått mycket på Anna Books Zumba sambero-klass. Dessutom har han träffat någon. Han var ganska ensam 2012 och många vurmade för honom då, men nu kan vi glädja tittarna med att han har fått en själsfrände, säger innehållsproducenten Edward af Sillén till svt.se/melodifestivalen.

Oscarsnominerad maskör

Love Larson gör masken till Lasse – samme Love som nominerades till en Oscar för sitt arbete med sminket och maskerna i filmen ”Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann”.

I sketchen, som visas som ett inslag i programmet, hittar vi Sissela Kyle som Lasses pojkvän Carl Magnus.

– Han är den perfekta partnern för Lasse. De är melodifestivalälskare som tar det här på största allvar, säger Edward af Sillén.

Sissela Kyles första gång i Melodifestivalen

Helena Bergström programledde även Melodifestivalen 2012 tillsammans med Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi, som ju leder tittarna genom den fjärde deltävlingen. Sissela Kyle är däremot helt ny i sammanhanget.

– Det känns jättekul att Helena och Sissela är med. Helena och jag har ju gjort mycket tillsammans sedan vi träffades 2012. Hon har själv en väldigt kärleksfull relation till karaktärerna. Sissela gör ju Melodifestivalen för första gången, så det känns extra roligt att hon är med också, säger Edward af Sillén.

Symboliserar melodifestivaltittarna

Tillsammans representerar de tre figurerna Melodifestivalens publik. Marianne von Reijne är den motvillige melodifestivaltittaren medan Lasse Ekström och Carl Magnus helt och hållet lever för de månader som Melodifestivalen pågår.

– De här två karaktärerna symboliserar svenska folket, de som ändå tittar på programmet och tycker till, säger Edward af Sillén.