Inför 2016: Hon tar över Melodifestivalen

Anette Helenius, Projektledare Melodifestivalen 2017
Anette Helenius, projektledare Melodifestivalen 2017.

Melodifestivalen har fått en ny projektledare. Med Eurovision Song Contest 2013, Melodifestivalen och Nobel i bagaget leder Anette Helenius nu Melodifestivalen framåt.

När Anette Helenius tog jobbet som projektledare för Melodifestivalen 2016 var hon inte grön i sammanhanget. Mellan 2006 och 2009 jobbade hon som produktionsledare för programmet.

”Ett spännande år framför oss”

Nu kommer hon att leda årets projekt tillsammans med den exekutiva producenten Christer Björkman.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka och jobba med Sveriges största underhållningsprogram. Det har hänt mycket sedan sist. Det är samma projekt, men ändå inte. Allt är större, men också mer genomarbetat. Vi har ett spännande år framför oss där vi kan bygga vidare på den genomarbetade värdegrund och det varumärkesarbete som gjordes för drygt ett år sedan, säger Anette Helenius.

Jobbade med Eurovision

Sedan sist har Anette Helenius varit projektledare för flera Nobelsändningar, Nationaldagen, Inför Eurovision Song Contest och det tunga uppdraget som showproduktionsledare för Eurovision Song Contest 2013.

– Vi letade både externt och internt efter en person som tillsammans med Christer Björkman ska driva Melodifestivalen vidare och Anette Helenius är ett kanonval, säger Thomas Hall, programchef för SVT Nöje.

Anette Helenius tar över efter Maria Ilstedt, projektledare och mottagare av Årets hederspris i Melodifestivalens webbpris 2015, och Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest