Hysteri kring Måns Zelmerlöw på Eurovision Song Contest 2015

Foto: Andres Putting/EBU
Måns Zelmerlöw intervjuas av press på röda mattan opening ceremony

Intresset för Måns Zelmerlöw är enormt i Wien. På söndagen uppehölls han i timmar på röda mattan av reportrar – och på plats på välkomstceremonin hyllades han av de andra artisterna.

Nu ökar trycket mot Måns Zelmerlöw och Sverige på Eurovision Song Contest 2015. I internationella medier målas bidraget upp som förhandsfavorit att vinna tävlingen.

”Alla ville prata”

Det märktes när det var dags att gå på röda mattan på söndagskvällen i samband med invigningen i Wien.

– Det tog två timmar att gå över röda mattan i går. Alla ville prata med honom, säger Christer Björkman.

Huvudpersonen själv strålade för kvällen i en blå kostym.

– Jag valde kostym och skjorta och tänkte att jag ville ha lite färg för en gångs skull. Är det någon gång man ska vara uppklädd så är det nog på den här festen, säger Måns Zelmerlöw.

Pekas ut som favorit – av artisterna

Nu pekas Sverige och Måns Zelmerlöw ut som favoriten även av flera av de andra artisterna. Storbritanniens Electro Velvet hör till dem.

– Han är favoriten, och det kommer att gå bra för honom. Dessutom är han trevlig, vi festade på en förfest i London. Han är en för bra sångare, så vi vill försöka få honom berusad, haha, säger Alex Larke, den ena halvan av duon.

”Fantastiskt bidrag”

Italiens Il Volo imponerade på flera när landet repeterade för första gången på söndagen. Men även det landets artister lyfter fram Sverige.

– Vi gillar verkligen den svenska låten. Han är grym, säger Ignazio Boschetto i trion.

Spaniens Edurne har likaledes målats upp som en toppkandidat. Men hon hyllar Sverige.

– Det är ett fantastiskt bidrag som kommer att hamna i toppen. Han är en mycket bra sångare, säger sångerskan.

Rädda för Sverige

Rumäniens bidrag har budskapet att ta hand om de barn som lämnas ensamma när föräldrarna arbetar utomlands. Men sångaren Călin Goia avbryter sig när han berättar om innebörden för att berömma det svenska bidraget.

– Ni svenskar har en mycket bra låt. Vi är lite rädda för ert bidrag. Men vi har också ett starkt budskap och en stark låt och är redo att ta upp kampen, säger han.