Intervju: Loreen svarar på folkets frågor inför Melodifestivalen 2017

Loreen.

Loreen tävlar i Melodifestivalen 2017 med Statements. Här berättar Loreen mer – och svarar på frågor som webbens besökare själva skickat in.

Hur gick turerna i ditt inre när du vägde argument för- och emot att vara med i Melodifestivalen?

– Jag bestämde mig dagen innan presskonferensen att jag skulle vara med, och jag tänkte så mycket olika saker. Ska jag eller ska jag inte? Varför? Och så kom jag på att jag har något att säga och skulle vilja förmedla till alla. Och vad det är får ni se i februari!

Känner du att du på något sätt riskerar att ”förstöra” Euphoria genom att vara med igen, eller vad är det som talat emot att vara med?

– Jag tror inte att jag kommer att kunna förstöra Euphoria för att den är som sin egen bok, kan man säga. Det som talade emot var att jag ger allting jag har när jag skapar, och det kan ibland bli jävligt tröttande, jag kan bli väldigt uttömd.

Vad handlar låten om?

– Den handlar om situationen i världen i dag. Men framförallt om att ge folk kraft och inspiration. Det är vad vi behöver i dag.

Med Euphoria arbetade du med koreografen Ambra Succi och skapade en oförglömlig scenshow. Kommer du att arbeta med henne även denna gång, eller hur tänker du kring det visuella?

– Hemlis hemlis. Men jag kan säga så här. Eller vad kan jag säga förresten? Euphoria-Loreen har blivit Jeanne d'Arc. Hon var en kvinna som kämpade för the right causes.

Om du vinner Melodifestivalen, vad är planerna för Eurovision 2017?

– Åh gud, det har jag inte ens tänkt på.

Hur känner du dig nu?

– Jag känner mig glad men nervös.

Melodifestivalen

Musiktävling