Intervju: Robin Bengtsson svarar på folkets frågor inför Melodifestivalen 2017

Robin bengtsson

Robin Bengtsson tävlar i Melodifestivalen 2017 med I Can’t Go On. Här berättar Robin Bengtsson mer – och svarar på frågor som webbens besökare själva skickat in.

Hur kommer du att förbereda inför tävlingen?

– Jag kommer att repa ganska mycket. Det är mer rörelse i år än det varit förut. Det verkar som att det blir dans och koreografi. Det är utanför min comfort zone, och det ska bli väldigt kul på grund av det, jag gillar att tänja på min comfort zone.

Vad hoppas du på att kunna tillföra Melodifestivalen 2017?

– Jag kommer att tillföra lite mer glädje och fart än förra året. Det blir upptempo och funky och medryckande på ett annat sätt än förra året.

Du beskriver låten som mer uptempo och funky. Kan vi rent av förvänta oss lite dans kanske?

– Ja, det är inte svårt att uppnå mer dans än förra året. Det kommer att bli ett showigt nummer, och vi kommer att göra något som vad vi vet aldrig gjorts i Melodifestivalen tidigare.

Titelmässigt får jag en känsla av att denna låt är en uppföljare till ditt tidigare bidrag Constellation Prize. Först försöker du övertala någon att vara med dig trots vissa svårigheter, sedan nu inser du att detta jagande inte fungerar. Finns det någon sådan tanke?

– Inte riktigt som du beskriver det, men sett till texten skulle det ändå kunna vara en liten uppföljare. Den nya har en ganska lättsam, flörtig och busig text.

Du och Alice var ju med i Idol samma år, vad har ni hunnit säga om Melodifestivalen 2017?

– Inte så himla mycket, men vi tycker att det är jättekul att vara med samma år. Vi hoppas att vi får stå tillsammans i finalen. Hon vann mot mig i Idol, så jag har sagt att det är min tur att vinna den här gången. Det var jättelänge sedan vi hördes, men i höstas stötte vi på varandra i sammanhang som gjorde att jag anade att jag skulle träffa henne på presskonferensen. Vi var i samma studio och spelade in.

Du har lite andra låtskrivare den här gången jämfört med förra året, vad betyder det för soundet?

– Det är ett helt annat sound i år, men det hade det också kunnat bli med samma låtskrivare. Det beror på att jag ville ta det åt ett mer funky, souligt håll. Men jag vill inte låsa mig vid ett sound utan tyckte bara mycket om den här låten, och det är största skälet att det blivit det här soundet.

Hur ser din vision för framträdandet ut?

– Vi kommer att köra ganska stilrent i år igen, men showen kommer att bli lite större. Jag kommer inte att stå still i mitten av scen som sist. Men stilmässigt kommer det att ligga i samma land, och jag jobbar med Zain i år också.

Hur har året varit sedan framgången i Melodifestivalen 2016?

– Det har varit ett grymt bra år för mig. Jag har fått åka runt i hela landet och spela och träffa folk som röstat på mig. Min låt spelas fortfarande på radio, så det blir verkligen svårt att toppa nästa år. Jag försöker att inte jämföra eftersom det är ett helt nytt startfält och en ny låt för mig, men någonstans vill man ju bli bättre än sist.

Vad är det bästa med Melodifestivalen?

– Att det är en stor fest från morgon till kväll. Det är så härlig stämning och alla tittar och följer. Det är ett format som passar typ alla.

Vem/vilka är dina största konkurrenter?

– Det är så svårt när man inte hört låtarna. Jag fick bevisar för mig själv att det inte spelar så stor roll om man är välkänd. Jag fick slå igenom direkt förra året, så vem som helst kan vara det största hotet. Se bara på att en sådan som Frans vann förra året.