Se Jedwards duell mot Danny och Gina igen

Tuff stämning i duellen.
Tuff stämning i duellen.

Melodifestivalens radarpar Gina och Danny får på lördag sällskap av en annan spektakulär duo. Då gästar nämligen de irländska tvillingarna Jedward programmet.

Under fyra veckors tid har de bedömt artisternas kläder på svt.se/melodifestivalen. Nu går Jedward från webben till tv-rutan – och medverkar i veckans mellanakt.

– Vi kommer att göra en specialversion av en av våra största hits! Vi kommer att ha massor av energi och kommer att ha så kul på scenen, berätttar bröderna via e-post till svt.se/melodifestivalen.

"Danny är jättecool"

I mellanakten kommer Jedward, eller John och Edward Grimes som de egentligen heter, att duellera mot programledarna Gina Dirawi och Danny Saucedo. Tillsammans kommer de att framföra Eurovision-bidraget "Lipstick".

– Det är väldigt speciella scengäster för oss, de är supergrymma! Danny är jättecool, vi gillar hans låtar "In the Club" och "Amazing", hälsar Jedward.

Vill fira Eurovision med fansen

Jedward gjorde stor succé när duon tävlade med låten "Lipstick" för Irland i Eurovision Song Contest 2011. De fick då tolv poäng från Sverige och kom på åttonde plats. Året därpå ställde de upp igen med bidraget "Waterline" som kom på plats 19. Tvillingarna är mycket populära i Sverige och har besökt landet flera gånger.

– Det här är stort för oss och våra fans. Eftersom vi varit med i Eurovision de två senaste åren blir det här numret som en fest vi ordnar för alla våra fans! Fansen i Sverige är grymma och vi kommer att ha så kul!

Favoriterna: Ulrik Munther och YOHIO

Jedward har följt Melodifestivalen 2013 genom modebevakningen på svt.se/melodifestivalen. Och bröderna har två tydliga personliga favoriter i Melodifestivalen 2013 så här långt.

– Vi tycker att Ulrik Munther är väldigt häftig, och YOHIO också. Den här veckan har vi ingen favorit än, de får köra järnet så kommer vi att välja en i skarpt läge!