Jon Henrik Fjällgren om tunga tiden före Melodifestivalen 2017: ”Tror jag kan hjälpa andra genom att berätta”

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren har haft en tuff tid före Melodifestivalen 2017. En av hans vänner har gått bort, och han själv har drabbats av posttraumatiskt stressyndrom. – Jag tror jag kan hjälpa andra genom att berätta om det. Det talas väldigt lite om det, säger han till SVT Sápmi.

Jon Henrik Fjällgren inleder Melodifestivalen i Skellefteå på lördag. Tillsammans med Aninia framför han bidraget ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”.

På sin Instagram har artisten berättat att han drabbats av posttraumatiskt stressyndrom. Tillståndet började för en månad sedan.

Och under tiden sedan dess har en av hans vänner gått bort.

– Jag har inte känt mig så stark sista tiden som jag kanske hade velat vara inför det här, så jag hoppas att jag får någon inre styrka tillbaks nu när jag ska upp på lördag, säger Jon Henrik till svt.se/melodifestivalen.

I en stor intervju med SVT Sápmi förklarar Jon Henrik att han hoppas kunna hjälpa andra i liknande situation genom att berätta.

– Jag tror jag kan hjälpa andra genom att berätta om det. Det talas väldigt lite om det, för det är en sjukdom som inte många förstår. Jag har fått väldigt lite förståelse för vad jag har drabbats av, det är synd, för det är verkligen ett skit att ha att göra med, säger Fjällgren i en stor intervju med SVT Sápmi.

Samtidigt ser han fram emot att komma tillbaka på Melodifestivalens scen.

– Mello är något jag ser fram emot och man vill ju  inte att det man gläds av ska försvinna när bara för att man drabbas av någonting. Jag tänker att glädjen med Mello och det roliga med att stå på scenen och få sjunga, det väger upp den tiden jag mått dåligt, säger han till SVT Sápmi.

Se hela intervjun (13 min) med Jon Henrik Fjällgren här i SVT Play!