Julsuccé med Edward Blom – så laddar Thomas G:son och Jimmy Jansson upp för Melodifestivalen 2017

Edward Blom ratar både pannacotta och tacos på julbordet.
Hör när Edward Blom ratar både pannacotta och tacos på julbordet.

De är redan låtskrivarna som lyckats bäst inför Melodifestivalen 2017. Nu följer Thomas G:son och Jimmy Jansson upp framgången – tillsammans med Edward Blom.

De fick en ovanlig förfrågan.

Nu har de framgångsrika kompositörerna från Melodifestivalen gjort succé – redan innan festivalen börjat.

Låtskrivarduon Thomas G:son och Jimmy Jansson står bakom "Nu lagar vi julen". Låten sjungs av Edward Blom och har nu gjort en succé som ekar över hela världen.

Nia – i världen

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail är låten den nionde mest spelade och delade på Spotify mellan 2 och 9 december, rapporterar SVT Nyheter.

– Det är helt knäppt, men väldigt roligt. När de sammanställer den här virala listan så hamnade låten högt upp, och det måste vara att den spelats så mycket i Sverige, säger Thomas G:son till SVT Nyheter.

”Måste ju bli ett album”

Nu vill stjärnkompositören G:son, som bland annat stått bakom "Euphoria", jobba mer med Edward Blom.

– Det måste ju bli ett album. Det tycker jag är givet. Jag kan tänka mig allt, säger Thomas G:son till SVT Nyheter.

– En till jullåt hade varit jättekul. Någon knäpp b-sida, eller galen dansmix till nästa jul hade jag mycket väl kunnat tänka mig, säger Edward Blom till SVT Nyheter.

Thomas G:son etta genom tiderna

Thomas G:son är med sina fyra bidrag den låtskrivare som fått med flest bidrag i Melodifestivalen 2017. Han står bakom låtarna som framförs av Dinah Nah, Ace Wilder, Roger Pontare och Mariette.

Tack vare succén inför Melodifestivalen 2017 är Thomas G:son den låtskrivare som fått med flest bidrag i festivalen genom tiderna – 47 stycken.

Thomas G:son är dessutom redan klar för Eurovision Song Contest 2017 som låtskrivare till Cyperns bidrag.

Jimmy Jansson har fått med låtarna som framförs av Dinah Nah och Les Gordons i Melodifestivalen 2017. Han är med det på delad andraplats bland låtskrivarna som lyckats bäst inför det nya årets tävling.

Texten till "Nu lagar vi julen" är skriven av Edward Blom och Kent Olsson. Den senare tävlade med After Darks "Kom ut som en stjärna" i Melodifestivalen 2016.