"Kan byta scenkläderna i sista minuten"

Loreen har flera olika scenkläder med sig till Eurovision Song Contest. Nu berättar hon att hon kan byta precis innan kvällens sändning. "Man vet aldrig", säger hon i eftermiddag på artisthotellet.

Många av besökarna på Facebooksidan "SVT Melodifestivalen" och andra forum reagerade kritiskt på Loreens scenkläder i Baku. Fransarna ansågs inte passa numret.

Och Loreen lyssnade och är nu på väg att välja en likadan kreation utan fransarna.

– Det lutar mot att jag tar den enkla varianten. Den utstrålar mer kvinnlighet än den power som finns med fransarna. Man vet aldrig, i sista minuten kanske det inte finns någon snö längre, och då måste jag välja annorlunda, säger hon i dag.

Två olika scenkostymer

Loreen skapade scenkläderna med fransar tillsammans med designern Martin Bergström av en särskild anledning.

– Jag har två stycken olika scenkläder, en med fransar och en utan. Har vi inte snön måste jag kunna skapa ett crescendo på slutet, och då hänger det bara på mig. Men nu har vi fått till snön, och det är jag glad för, säger hon.

Kläderna i Melodifestivalen gjordes av samma designer.

– Jag var väldigt glad över att Sverige reagerade och gillade skörheten hos de första scenkläderna, säger Loreen.

"Tror att jag är redo"

Nu återstår bara att ladda upp för den stora kvällen.

– Jag tror att jag är redo. Jag är aldrig en sådan som skriker "nu kör vi", men ... jag är redo, säger Loreen.

Någon press av att nästan alla bedömare utgår från att hon går vidare till finalen känner hon inte.

– Jag tänker inte så. Det går som det går, men för mig är det viktigast att det blir bra. Vad som däremot känns schysst är att vi är tio personer som sitter i soffan i greenroom, så man behöver inte känna sig ensam, säger hon.

Tveksam till ryska låten

Det stora samtalsämnet efter den första semifinalen är publikfavoriterna från Ryssland. Gummorna har fångat även Loreens hjärta, men låten är hon mer tveksam till.

– Låten är väl okej. Inte my cup of tea, men jag förstår varför det går hem. Men man känner att kvinnorna är otroligt visa, och det finns något väldigt oskuldsfullt med dem, framför allt den äldsta. Det väcker något i mig som gör att jag bara vill krama om och ta han om henne, säger hon.