SVT1Lör 3/2-10/3

Krista Siegfrids blir programledare på SVT

Krista Siegfrids

Artisten och sångerskan Krista Siegfrids gästspelar som programledare i ”Fredagkväll” i Barnkanalen, i samband med Eurovision Song Contest i Kiev.

Den 12 maj, dagen före finalen, sänds ”Fredagkväll – ESC Extra” med reportage från världens största musiktävling – Eurovision Song Contest.

Krista Siegfrids representerade sitt hemland Finland i ESC med låten ”Marry Me” som gick till final i Malmö 2013. Krista har också tävlat i Melodifestivalen två gånger, 2016 med bidraget ”Faller” och senast i år tävlade hon med låten ”Snurra min jord”.

Krista Siegfrids är en av Finlands största artister och hon har programlett den finska uttagningen till Eurovision Song Contest. Kristas ledord i livet är ”more is more” och programledarjobbet i ”Fredagkväll – ESC Extra” blir finlandsvenskans första tv-uppdrag i Sverige.

Under finalveckan i Kiev tar Krista självklart rygg på Robin Bengtsson, som tävlar i den första semifinalen den 9:e maj. Krista träffar också några av Sveriges konkurrenter. 

– Jag älskar ESC, det har jag gjort sedan barnsben. Att få hänga med Sveriges delegation till Kiev ska bli superkul och jag tror att Robin har en god chans i Kiev, säger Krista Siegfrids.

”Fredagkväll – ESC Extra” sänds fredagen den 12 maj kl 19:35 i Barnkanalen och SVT Play.

Melodifestivalen 2018

Hela Sveriges fest