Krista Siegfrids med snyggt och sexigt dansnummer i Melodifestivalen 2017 – smygtitta på Snurra min jord

Krista Siegfrids

Så blir Krista Siegfrids show i Melodifestivalen 2017 med bidraget Snurra min jord i deltävling tre i Växjö.

Scenshow

Dansnumret är både snyggt, intensivt och sexigt och Krista Siegfrids plockar noggrant varje kamera samtidigt som Mellofläkten blåser i hennes hår. Vid ett tillfälle nästan headbangar Krista och dansarna i en sidledsrörelse.

Scenens skärmar visar upp ett persiennliknande motiv under Kristas nummer. Vid ett tillfälle visas ett kalejdoskop upp i scengolvet.

Numret avslutas med att dansarna kastar sina hattar i riktning mot Krista Siegfrids.

Repetitionen

Artisten verkar helnöjd med framträdandet och uppträder avslappnat mellan repetitionerna. Krista är ett proffs som leder Melodifestivalen hemma i Finland och ju också representerat landet i Eurovision Song Contest 2013. Hon vet vad det handlar om.

– Krista går fram till scenkanten och frågar journalisterna ”Hur mycket det skulle kosta för att ni ska skriva att låten lyfte med numret?” och skrattar, skriver SVT:s Evelina Galli i direktrapporten på svt.se/melodifestivalen.

Men Melodifestivalen är både skratt och allvar. En gång tittar hon en lång stund upp mot storbildsskärmen där numret spelas upp i repris mellan tagningarna. Krista studerar bilderna intensivt med koreograferna på scenen.

Låten

I år får tittarna möta en allvarligare Krista Siegfrids, både i text och musik.

Kläder

Här blev det klädbyten direkt! Dansarna testade lite olika varianter medan Krista själv visade upp sin outfit direkt.

– Nu har bakgrundsdansarna bytt om till sina scenkläder. Det är svarta byxor, vit skjorta, vita sneakers och hängslen som gäller. Krista kommer ha på sig den byxdress hon har på sig under dagens repetitioner, skriver SVT:s Evelina Galli som bevakar repetitionerna vid scenkanten i direktrapporten på svt.se/melodifestivalen.

Allt om bidraget

Recensioner

DN: Fahl på festival.

Popmuzik.se.

Schlagerbloggen Aftonbladet.

QX Schlagerprofilerna.

Melodifestivalklubben.