Luuk och Philipsson i årets första mellanakt

De har båda lett Melodifestivalen på egen hand. Nu gästar Kristian Luuk och Lena Philipsson årets programledare Gina Dirawi och Danny Saucedo i en spektakulär mellanakt.

Efter att ha tävlat fyra gånger och vunnit en gjorde Lena Philipsson år 2006 stor debut som programledare för Melodifestivalen. Hennes tronföljare hette Kristian Luuk och är en av fem personer som lett Melodifestivalen två år i rad. Nu slår de två legendarerna sina huvuden ihop med Danny och Gina i en spektakulär mellanakt i lördagens premiärsändning.

"Stor underhållning"

Exakt vad de fyra kommer att göra är än så länge hemligt, med enligt Melodifestivalens regissör och manusförfattare Edward af Sillén är numret både storslaget och humoristiskt.

– Melodifestivalen är Sveriges största underhållningsprogram, så vi ska bjuda på stor underhållning. Publiken bjöds på många roliga shownummer förra året, och detta nummer kommer att visa att det kommer att bli roligt även detta året, säger han.

Utforskar nya sidor av sig själva

Danny och Gina har tidigare berättat att deras styrkor, humor och musikalitet, kommer att märkas tydligt i programmet. Men vem som står för vad är inte så självklart som man kan tro.

– Det blir ett bjussigt nummer med mycket humor. Vi kommer att få se vilken bredd som finns i Danny, allt som han inte fått visa ännu, säger Edward.

Gina då?

– Gina kommer vi att få se en helt ny sida av i öppningsnumret, mer säger jag inte.