Kvällens stökigaste outfit

Foto: Jessica Gow/Scanpix
Gaitana från Ukraina har färgglada skärmar med dansare.

Hulahuladans och blomrabatter går inte hem när stylisten Linda Jägerström bedömer kvällens Eurovisionbidrag. Däremot plockar Skandinavien mängder med stilpoäng – både Sverige och Norge hamnar nämligen på topp tre.

Det har blivit dags för Linda Jägerström, som bland annat stylat Top Cats och Eric Saade, att tycka till om stilen hos de bidrag som tävlar i den andra semifinalen. I sin bedömning har hon tagit hänsyn till helheten, och även om artisten står i fokus granskas även dansare och kör. Här är Lindas tre snyggaste och tre fulaste från kvällens drabbning.

Kvällens snyggaste

1. Sverige: Loreen – "Euphoria"

Linda: Snyggast i kväll är i särklass Sverige! Loreens scenkläder är perfekt skräddarsydda till henne och numret som helhet. Det lyfter den enorma känslan som hon levererar. Bra jobbat designer Tommy Granfors. Heja Loreen!

2. Vitryssland: Litesound – "We Are The Heroes"

Linda: Snyggt, och kul med otippade materialblandningar. Killarna bär upp det på ett sexigt sätt.

3. Norge: Tooji – "Stay"

Linda: Bra styling, ungt, modernt. Snygg helhet.

Kvällens fulaste

1. Ukraina: Gaitana – "Be My Guest"

Linda: Jasså här får man lite Hula-Hula style minsann!?!  Herregud vad händer!? Som pricken över i:et har hon en blomrabatt på huvudet. Stökigt!

2. Bulgarien: Sofi Marinova – "Love Unlimited"

Linda: Att framhäva artisten, har stylisten totalt bommat här. De vita lårhöga stövlarna gör att hon ser tre gånger kortare och sju gånger bredare ut. Bältet i midjan är visserligen snyggt men sitter märkligt under bysten, resultatet blir att hon ser ut att ha något som kallas taxöron.

3. Nederländerna: Joan Franka – "You And Me"

Linda: Varför leker hon indian och ser ut som en pajas helt i onödan? Fåntratt!