Låtarna som inte kom med

Bild från humorsketchen med Per Andersson.
Bild från humorsketchen med Per Andersson.

Tusentals låtar skickas varje år in av hoppfulla låtskrivare. Lite av det vi går miste om kommer vi få se i sketcher med Per Andersson som gestaltar några karaktärer som tyvärr inte gick hela vägen.

För vissa är det första gången, för andra har ett negativt besked kommit flera gånger. Av de tusentals låtar som skickas in till Melodifestivalen varje år är det endast några av dem som kommer med.

– Det finns något vacker i att det skrivs tusentals låtar varje år som inte kommer med, som inte får se dagens ljus. Detta är vår hyllning till dem, berättar Edward af Sillén.

En komiker, fyra låtskrivare

Under deltävlingarna kommer Per Andersson att gestalta fyra bidrag och dess låtskrivare som inte gått vidare till Melodifestivalen. Komikern kommer under deltävlingarna att visa oss fyra bidrag som vi går miste om. Låtskrivarna har anknytning till tävlingsstaden och förutom ett möte med dem får vi höra lite av låten och se lite från musikvideon.

Nakenchock och läppstift

Även Per har tänkt mycket på de bidrag som inte kommer med och undrat vilka är alla kompositörer där ute i stugorna som skickar in alla dessa bidrag.

Inspelningarna har bjudit på en hel del spännande anekdoter, såväl avklädda som påsminkade.

–  Ska jag ta den med nakenchocken framför Christer Björkman, eller den när jag glömde sminka av mig och gick på ett superseriöst möte med läppstift?

En hyllning till tusentals låtar

– Per är en av våra mest begåvade komiker och det kändes som en rolig utmaning att skapa fyra olika karaktärer i fyra olika genrer, berättar Edward af Sillén

 Vi har lekt mycket med fördomarna kring dessa genrer. De har alla många fans och tittarna kommer absolut att känna igen sig.