Så ska Linus Svenning få hjärtan att blöda

Linus Svenning berättar om sitt framträdande.
Linus Svenning berättar om sitt framträdande.

Linus Svenning bjuder in tittarna att bläddra i hans privata fotoalbum i den första deltävlingen i Malmö.

Linus Svenning debuterar i Melodifestivalen 2014 med en känsloladdad låt. Numret avslutas med att texten ”Jag saknar dig älskade bror” och årtalen ”1977” och ”2010” projiceras på LED-skärmarna i scenbakgrunden. Låten ”Bröder” handlar om Linus Svennings avlidne storebror.

Skärmarna visar även filmsnuttar och svartvita bilder från sångarens privata fotoalbum. Det är fotografier på Linus Svenning och hans bror som små. De leker med en hundvalp och skrattar och är glada. Samtidigt sjunger Linus Svenning med stark, och något hes, röst om hur hans hjärta blöder.

– Bilderna betyder jättemycket för mig, säger Linus Svenning. Han suckar tungt, tänker efter en liten stund och fortsätter:

– Det är så jäkla sweet att de är där liksom. För jag har plockat ut dem själv för två, tre månader sedan så det är roligt att de är kvar där, att de finns där.

Linus Svenning har haft en del motgångar. Hans bror dog 2010 och två år därpå avled även hans pappa. Han har tidigare berättat för svt.se/melodifestivalen att han hoppas budskapet i låten når fram till tittarna – att man aldrig ska ta något för givet.

Av samma anledning är det också ett medvetet val att befinna sig så pass lite på den stora scenen som han gör. Linus Svenning inleder sitt bidrag på catwalken från vilken han tar sig vidare till satellitscenen, eller den så kallade ”pucken”. Det är först framåt slutet som han tar sig upp mot scenen och sjunger ut de sista tonerna med full kraft över publikhavet.

– Det är folkligt att stå där ute i publiken. Jag trivs så mycket bättre där, förklarar han.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest