Lisa Ajax om niondeplatsen i Melodifestivalen 2017: ”Väldigt väl förberedd på det”

Lisa Ajax i Melodifestivalen 2017.
Lisa Ajax i Melodifestivalen 2017.

Lisa Ajax berättar om varför hon tror resultatet blev som det blev.

Lisa Ajax gick till finalen i Stockholm via Andra chansen och slutade under lördagen på en niondeplats. På presskonferensen efter att tävlingen är avslutad berättar hon att resultatet inte kom som en överraskning.

– Jag förstod att jag skulle få minst röster av svenska folket, så jag var väldigt väl förberedd på det. Jag vet vad folk har sagt om låten. Jag tror folk stör sig på ordet ”fuck” och därför kanske många röstade på andra för att rösta bort mig. För mig känns det väldigt bra att jag ändå fick göra något sorts statement.

Mycket ryktesspridning

När Lisa tänker tillbaka på sin Melodifestival-resa minns hon allt som sagts i pressen om henne och hennes kontroversiella bidrag ”I Don't Give A”. Jämfört med hennes tidigare Melodifestivalmedverkan tycker hon att det har varit mer ryktesspridning runt henne den här gången.

– Det har hänt mycket! Mycket har sagts om mig om min låt och många rykten och sånt har gått runt mig tycker jag ändå. Jag tycker att det är saker som har läckt i mitt privatliv.

Men trots alla kontroverser finns det positiva saker med Lisas andra Melodifestivaläventyr.

– Jag tycker det är kul, vissa grejer i alla fall. Hela den här resan är helt underbar, alla människor man får träffa, att vara med teamet är ju helt fantastiskt och allt sånt är ju väldigt väldigt kul.