Loreen missar finalen i Melodifestivalen 2017 – slogs ut i Andra chansen av Anton Hagman

Anton Hagman och Loreen

Loreen Talhaoui är utslagen ur Melodifestivalen 2017. Eurovision-vinnaren från 2012 slogs ut i Andra chansen-duellen av debutanten Anton Hagman.

– Jag känner mig lugn. Klart att jag hade velat komma till final men som sagt… Jag hade något på känn. Jag visste att det här jag gör nu den här gången är annorlunda, säger Loreen efteråt till Aftonbladet.

Efteråt stöttades hon av artistkollegan och tidigare Melodifestivaldeltagaren Rickard Söderberg.

– Inget ont om någon annan finalist, men när Loreen åkte var det en spik i kistan för konstnärlig verkshöjd i #melfest, skriver han på Twitter.

De Vet Du-frontfiguren Johan Gunterberg menar att Loreens show kan ha mottagits fel av tittarna.

– Det är klart det var en skräll, hon har vunnit förut och varit uppskriven. Men det visar på vilken otrolig nivå det är på tävlingen nu. Det går inte att bara vara en stor profil och komma in här. Du måste ha en bra show, bra låt och det måste komma fram rätt, säger Johan Gunterberg, sångare i De Vet Du till SVT.

Axel Schylström analyserade efter direktsändningen:

– Anton är också duktig. Det är väl det jag kan säga. Klart att det blir mycket fokus på Loreen eftersom hon vunnit Eurovision och det är en skräll. Samtidigt kan vad som helst hända i de här duellerna och alla som är här är jäkligt duktiga. Grattis, Anton, säger Schylström.

Se också: De gick vidare till finalen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest