Loreen om genrepet i Melodifestivalen 2017: Rösten går upp och ner

Loreen var lycklig efter genrepet – men medgav att slem störde rösten i Melodifestivalen 2017. Nu ändrar hennes team detaljer i numret till Statements med ett dygn före avgörandet.

Första mötet med publiken är avklarat.

Då andas Loreen Talhaoui ut. Samtidigt medger stjärnan som vann Eurovision 2012 att rösten inte är helt hundra inför lördagen.

– Ja, lite. Man känner av liksom och så... Rösten går upp och ner, ibland är det lite slem, säger Loreen.

Annars var hon glad över att möta publiken igen. Samtidigt ska hennes team, som bland annat består av regissören Martin Renck och koreografen Joakim Stephensen som hela tiden coachar henne mellan repen på scen, nu finslipa detaljer.

Detta bara ett dygn före avgörandet i direktsändning på lördagen.

– Jag tyckte det kändes bra. Det var lite grejer på scenen som behöver fixas och trixas... Saker som jag glömde bort, jag tappade bort mig lite här och där. Men det kändes bra, säger Loreen.

Under repetitionerna i veckan har Loreen ibland haft det lite klurigt med att veckla ut sin egen flagga i numret till Statements.

– Det har lite med teknik att göra, hur jag ska placera mig. Att man vecklar ut det rätt så allting hamnar. Jag får inte vara för sakta eller för snabb när jag går ner med den. Är jag för sakta hinner jag inte upp till refrängen, är jag för snabb trasslar den till sig.