Loreen skriver Eurovisionshistoria

Foto: Jessica Gow/Scanpix
Glad Loreen i Baku

Aldrig någonsin har ett bidrag varit så tippat att vinna Eurovision som Loreen och "Euphoria". Efter torsdagens semifinal har vi tilldelats de lägsta oddsen i tävlingens historia.

Loreen fortsätter att krossa alla rekord. Nu har ett flertal engelska bettingbolag stoppat alla spel på Sverige. Man anser att chanserna att "Euphoria" vinner är så stora, att flera bolag bara ger samma summa tillbaka om vi skulle stå som segrare i morgon. De som fortfarande erbjuder riktiga spel har satt rekordlåga odds, och vi står just nu inför en situation som aldrig någonsin upplevts i Eurovisionshistorien.

Mer än hälften av insatserna

Thomas Bertilsson arbetar på det svenska bolaget Betsson, som nu sänkt sina odds till rekordlåga 2,00. Inte ens Alexander Rybak lyckades med den bedriften.

– Loreens uppträdande igår kväll var riktigt bra och hennes favoritskap är stort. 65 procent av alla insatser har hittills gjorts på Loreen och den enda potentiella utmanaren vi kan se är Ryssland. Däremot indikerar Loreens rekordlåga odds att vi är tämligen säkra på att Sverige vinner, säger han.

Stort glapp

Den stora hajpen kring Loreen ökade stort efter gårdagens semifinal. Medan Eurovisionsfans runt om i Europa hållit koll på henne ända sedan i mars, var det först under torsdagens kval som den stora massan upptäckte sångerskan. Nu beräknas tvåan Rysslands vinstchanser att vara ungefär en tredjedel av Sveriges.

Lyckobådande är dessutom att verkar folk vara beredda att lägga pengar på "Euphoria". Låten seglade nämligen snabbt upp på topp tio på ett flertal länders iTunes-listor. I Norge och Finland ligger låten i skrivande stund på första plats.