Loreen till Melodifestivalen 2015

2012 skrev hon in sig i historieböckerna när hon i Baku överlägset vann Eurovision Song Contest. Nu kommer Loreen tillbaka till Melodifestivalen.

I Melodifestivalen 2011 slog hon igenom på bred front med låten "My Heart Is Refusing Me" som tog henne till Andra chansen. Där fick hon möta Sara Varga i den första duellen och blev utslagen direkt. Bidraget tog sig dock in i folks hjärtan och året efter vann hon den internetbaserade tävlingen Tredje chansen där de bästa bidragen som aldrig nått finalen i Melodifestivalen gjorde upp.

Skönt att slippa tävla

Comebacken på Melodifestivalscenen lät inte heller dröja på sig och redan nästa år var hon tillbaka med en låt som redan på förhand var storfavorit. Över fyra miljoner tittare såg Loreen med Euphoria vinna Melodifestivalen 2012 och två månader senare tog hon hem hela Eurovision Song Contest i överlägsen stil.

Nu är Loreen tillbaka i Melodifestivalen som gästartist och kommer att göra en mellanakt i Andra chansen i Helsingborg på lördag.

– Det ska bli sjukt kul att vara med och samtidigt så skönt att slippa tävlingsmomentet, säger Loreen till svt.se/melodifestivalen.

Vad kommer tittarna få se på lördag?

– Någonting som de inte räknar med att jag skall göra, haha. Nöje med en politiskt ådra.

Senast vi såg Loreen i de här sammanhangen var när hon öppnade Eurovision Song Contest 2013 i Malmö.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest