Loreen uppträder i finalen av Eurovision – så blir numret

Eurovision-vinnaren Loreen kommer till lördagens final – och framför ett medley där vi bland annat får höra hennes senaste låt, "We Got the Power". "Jag vill att publiken ska komma ihåg vad essensen av hela Eurovision är", säger hon.

Hon öppnade den första semifinalen tillsamamns med tre barnkörer och vinnarlåten "Euphoria". Nu är Loreen tillbaka – i finalen av Eurovision Song Contest.

– Det känns helt fantastiskt att vara med. Nu är man inte en del av tävlingen, så nu blir det ett annat fokus. Jag har skapat någonting tillsammans med mitt team, en recap, som jag hoppas att ni kommer att gilla, säger Loreen.

Premiär för nya singeln

I framträdandet kommer Loreen att göra ett medley med tre låtar. En av de är helt ny – och valet av senaste singeln "We Got the Power" avgjordes tack vare dess budskap, som ligger nära det som Eurovision vill förmedla.

– Med "We Got the Power" vill jag att publiken ska komma ihåg vad essensen av ”We Are One” och hela Eurovision är, och vilken kraft musik har, säger sångerskan.

Låten skiljer sig en del från Loreens tidigare men definieras fortfarande av hennes karakteristiska röst.

"Mitt uttryck går hem"

I numret kommer vi även att få höra "My Heart is Refusing Me" – en låt som är mycket viktig för sångerskan.

– Det var den första låten som hade mitt egna uttryck. Låten symboliserar att jag funkar som jag är. Mitt uttryck går hem. Jag åkte ju ut i Andra chansen, men för mig spelar tävlingen ingen roll. Det som var skönt var att folk plockade upp låten ändå. Och det var starten på allt, jag kände att jag kunde landa på riktigt, säger Loreen.

Blir det spektakulärt?

– Ja, hur definierar man spektakulärt? Ja, det blir det kanske lite, avslutar Loreen hemlighetsfullt.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest