SVT1Lör 3/2-10/3

”Jag var förberedd”: Loreen utslagen i Andra chansen i Melodifestivalen 2017

Loreen missar finalen i Melodifestivalen 2017 – slogs ut i Andra chansen av Anton Hagman.

Loreen är utslagen ur Melodifestivalen 2017. Det tog stopp i duellen mot debutanten Anton Hagman. ”Jag var faktiskt mentalt förberedd”, säger hon.

Loreen var påtagligt lugn i greenroom några minuter innan avgörandet. Hon satte sig på en soffa i bakkant av ytan medan fokus var på annat håll.

– Jag har inte kontroll länge. Annars tror jag alltid att jag kan bättra på, men nu har jag gjort allt jag kan, sade hon till svt.se/melodifestivalen.

Kramades med sitt team

När resultatet kom gick hon in i sig själv. Men lugnet fanns kvar redan någon minut senare.

Hon lämnade scenen och kramades med sitt team. Sedan väntade presskonferens. Med en Loreen som log stort och tog emot alla som ville intervjua med värme.

”Jag var mentalt förberedd”

Efter presskonferensen går Loreen till sin loge och träffar svt.se/melodifestivalen igen. Hon är påtagligt harmonisk och i balans. Och blickar tillbaka på minuterna i greenroom då allt avgjordes.

– Jag var faktiskt mentalt förberedd. Det var jag redan från början. Jag visste att jag gjorde något annorlunda, och jag hade inte attityden med "Euphoria" heller att det var självklart att jag skulle gå vidare. Jag var fokuserad på vad jag skulle göra i stället, säger hon.

– Det har med respekt att göra. Man kan inte gå in med attityden att man ska vinna, utan det ska vara ödmjukhet all the way.

Vill vara ödmjuk

De flesta artister i Melodifestivalen säger att de inte vet varför det gick som det gick efter ett resultat. Men Loreen har en analys.

– Låten är väldigt annorlunda för det här forumet. Och det här är ett annorlunda performance, eftersom det har en storyboard, säger hon.

– Så jag tycker att vi ska vara lite ödmjuka. Vi har fått så jäkla mycket stöd. Av mitt team, och pressen har varit fantastisk, så allt är som det ska.