Måns Zelmerlöw efter Eurovision 2016: ”Jag trodde aldrig att det skulle vara så här mycket jobb”

Petra Mede och Måns Zelmerlöw i genrepet ESC final. Lars Wallin har designat Petras klänning.

Petra Mede och Måns Zelmerlöw pustar ut efter deras livs mest intensiva vecka. Efter tolv föreställningar och noll D-vitamin från solen har de nu gjort sin sista livesändning under Eurovision 2016.

De har blivit hyllade på sociala medier, prisade av fans och avbrutna i manus för att publiken skanderat namn. Måns Zelmerlöw och Petra Mede har haft deras mest intensiva vecka efter tolv föreställningar på sex dagar.

”Är rätt död faktiskt”

Att vistas i de mörka lokalerna i arenan medan andra njutit av solen har gett resultat.

– Jag trodde aldrig att det här skulle innebära så mycket jobb när jag tackade ja, säger Måns.

Och Petra skrattar.

– Jag var jättekaxig fram till den här veckan började, men nu är jag rätt död faktiskt, fortsätter Måns.

Bra kemi

Petra Mede, som hade lett Eurovision senast det anordnades i Sverige år 2013, visste hur intensivt det skulle bli i slutet men är tacksam över att ha haft Måns vid sin sida den här gången.

– Jag har lett många saker ensam och är väldig glad över att ha fått co-hostat och att hitta någon som man känner att kemin funkar så himla bra med, säger Petra.

– Det är konstigt, och det känns som att vi hittar varandra i replikerna på ett väldigt bra sätt. Det är lätt att vara rolig med Petra, fyller Måns i.

Största programledarutmaningen

Efter att både sjungit, dansat och åkt hoverboard på scenen var det ändå poängutdelningen som de båda bävade mest inför.

– Det var så mycket som hände mot slutet att det var viktigt att hålla sig på tårna, säger Måns och Petra fyller i:

– Man kunde inte släppa koncentrationen någon gång för tänk om vi säger fel poäng, men det gjorde vi inte! Säger Petra med ett lättat leende.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest