Måns Zelmerlöws oväntade nakenchock med en varg i Eurovision 2016

Måns Zelmerlöw, Petra Mede och Ivan
Till vänster: vitryske Ivan som i ett hologram är naken med en varg i scenshowen i ESC. Till höger: Måns Zelmerlöw med en gosedjursvarg under repet av semi 2 på onsdagen.

Plötsligt gör Måns Zelmerlöw entré på scenen – endast i klädd en gosedjursvarg runt midjan. Programledaren stod för en klassisk nakenchock som omgärdats av hemlighetsmakeri på Eurovision-scenen vid onsdagens genrep i Globen.

Det var efter vitryske Ivans omtalade nummer – där han först tänkte vara naken med en varg på scenen – som den svenske programledaren ”kuppade” bakom Petra Mede.

Plötsligt dök Måns Zelmerlöw upp i bar överkropp – endast iklädd en varg i tyg. Detta efter att Mede i en avannons efter Vitrysslands bidrag konstaterat att Ivan först ville uppträda naken. Då passade Zelmerlöw på att flirta med vitryssens tilltag – genom att själv framträda i bar överkropp under en kort sekvens på scenen.

Reaktionen från Mede? Ett chockartat leende. Samtidigt möttes aktionen av jubel av de delar av publiken som lyckades uppmärksamma tilltaget.

När Mede påpekade att det faktiskt inte är tillåtet att vara naken på scenen backade Måns ut från densamma.

Med gosedjursvargen vid sin sida så klart.

Inte legat på latsidan i gymmet

Det avklädda showinslaget hemlighethölls in i det sista av produktionen då detta inte ingick under onsdagens första repetitioner inför press och specialinbjudna fans i Globen. Zelmerlöw har i flera veckor före Eurovision postat bilder från gymmet där han inte tycks ha legat på latsidan.

Ett annat mål för Eurovision-vinnaren från 2015 är klassiska cykelloppet Vätternrundan senare i sommar. Efter vinsten i Melodifestivalen utlovade han nämligen att genomföra en svensk klassiker – och tidigare i år kunde fansen följa hans framgångsrika resa i Vasaloppet i artistens egen blogg.

Fick toppbetyg i världen efter ESC-starten

Efter första semifinalen på tisdagen belönades de båda programledarna av toppbetyg från tittare runtom i världen i sociala medier.

Andra semifinalen av Eurovision visas på torsdagen klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.