Rolinski instängd i Skellefteå

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Martin Rolinski inleder numret i en bur.

Martin Rolinski är näst på tur under torsdagens repetitioner.

Den tidigare Melodifestivalfinalisten (då i BWO) är både instängd – och rörlig. Artisten inleder "In And out of Love" inuti en stor bur – innan han tar sig ut och promenerar på catwalk. Och hockeytemat finns där i bakgrunden. Trots att vi är i Skellefteå känns ljusshowen väldigt mycket Färjestad och färgen på lagets tidigare klubbdräkt – lila och gul.

Dansarnas kläder har insydda vantar

Rolinski kommer att bära vit skjorta, svart slips och mörka byxor, medan de fyra dansarna bär helvitt. Dansarnas tröjor (läs: kroppsstrumpor) har dessutom insydda vantar. 

Rolinskis bur, som är dekorerad med ljusslingor, är upphissad i scentaket – men hissas omedelbart ned till scengolvet. Där finns även de fyra dansarna som delar på två egna burar. Lagom till slutminuten av "In And out of Love" får Rolinski sällskap av två svartklädda dansare – utanför buren. Totalt kommer det alltså vara sex kvinnliga dansare på scenen.

Yoghurten plockas fram

Till Rolinskis avslutande repetition plockas yoghurten fram.

– Inte sedan Nile City har någon vågat göra detta, säger SVT:s studioman Henric von Zweigbergk och syftar på en karaktär ur den gamla komediserien från 1990-talet.  

När refrängen går i gång plockar dansarna fram yoghurten – och slungar den mot burens genomskinliga väggar. Sedan smetar dansarna ut den gul- och lilafärgade yoghurten ytterligare inne i buren.

– Jag var faktiskt vid mina sinnens fulla bruk när jag kom på det här. Det var ett härligt samarbete som växte fram allt eftersom, många trevliga referenser som växte fram till ett konstprojekt och som snuddade vid modern pophistoria, berättar Martin.

Logistiska bekymmer

Sångaren kliver av scenen med uppmaningen:

– Hörrni, en stor jävla applåd till dansarna!

Den stora frågan för SVT är hur den färgade yoghurten inte ska läcka ut på scengolvet under lördagens direktsändning. Efter Rolinskis avslutande repetition tvingas flera funktionärer torka av golvet – och Caroline af Ugglas, som är näst på tur, får vänta på att scenen ska bli redo.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest