Josefine Sundström gör comeback – förstärker Danny och Gina i Andra chansen

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Josefine Sundström finns på plats i Skellefteå och sänder Eftersnack på svt.se/melodifestivalen direkt efter deltävlingens slut.

Deltävlingarna är över – nu går Melodifestivalen in i andra halvlek. Då förstärks programledarduon Gina Dirawi och Danny Saucedo – av ”Eftersnacks” ankare Josefine Sundström. ”Det är med skräckblandad förtjusning som jag återvänder till greenroom", säger Sundström.

Hon leder ”Eftersnack” på svt.se/melodifestivalen. Men när tävlingen nu går in i ett avgörande skede får Josefine Sundström dubbeljobba.

Under lördagens direktsändning förstärker hon nämligen Melodifestivalens programledarduo Gina Dirawi och Danny Saucedo när Andra chansen når Karlstad.

– Andra chansen skiljer sig i form och ton jämfört med deltävlingarna. Det är mer fokus på tävling, nästan som ett sportprogram. Därför vill vi ha förstärkning av någon som tittarna och vi kan lita på. Där är Josefine Sundström perfekt, säger regissören och manusförfattaren Edward af Sillén.

Återvänder – med skräckblandad förtjusning

Sundström:

– Det ska förstås bli jätteroligt. Duellerna gör att det är så spännande det bara kan bli. Och att få stå där när det händer är kittlande, säger Sundström som själv tävlade med gruppen Ai i Melodifestivalen 1999.

Vad har du för egna greenroom-minnen?

– De är lite blandade. Jag kommer aldrig glömma tolvpoängaren vi fick från Örebro och glädjen som uppstod efter den. Men jag kommer heller aldrig glömma smärtan över de nollor vi fick från övriga Sverige, ha ha.

– Så det är med skräckblandad förtjusning som jag återvänder till greenroom.

"Duellerna speciella"

I Karlstad gör åtta artister upp om två finalplatser.

– Duellerna är väldigt speciella i tävlingen och Josefine är jättebra att ha i greenroom i och med att hon har egen tävlingserfarenhet. Dessutom är hon ju så snygg, säger af Sillén som själv minns Sundströms deltagande i tävlingen.

– Jag röstade faktiskt på henne när hon deltog 1999. Vi ser mycket fram emot att få välkomna henne tillbaka in i programmet, säger han.

Sundström har även tidigare varit programledare för Melodifestivalen – 2001 tillsammans med Henrik Olsson.

Nu är hon alltså tillbaka.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest