Melodifestivalen återinför de olympiska spelen i SVT

Nour El Refai och Björn Gustafsson.
Nour El Refai och Björn Gustafsson tävlar i tandembackhoppning.

Johan Glans och Anders Jansson i en intensiv snöängelduell – det är en av höjdpunkterna i Melodifestivalens urpremiär av ”Sotji The Musical” på lördag.

Ett flöjtbål, två jubilarer och nu en påhälsning hos de svenska idrottshjältarna i Sotji. Lördagens mellanakt i Melodifestivalen 2014 återinför OS på SVT:s tv-tablå.

– Vi kommer vara mitt under OS, ett OS som det för första gången inte finns en ruta av i Sveriges Television. Vi tyckte att vi borde reflektera över det på något sätt och då föddes idén på ”Sotji The Musical”. Tänk att gå till den där upphandlingen då alla var och budade, och så är det någon från SVT som på golvet hittar ett partitur som ingen köpte, nämligen rättigheterna till ”Sotji The Musical”, säger Christer Björkman, exekutiv producent.

Vi måste vinna över Norge

”Sotji The Musical” består av en rollbesättning på 36 man i guldtrikåer, däribland gästartisten Johan Glans. Och handlingen då? Att försöka vara bättre än norrmännen, såklart.

– Det handlar också givetvis om den här kampen mot Norge. Vi får helt enkelt försöka hitta och hitta på sporter som är så udda att vi har en chans att vinna. Därför ser vi de här ytterst märkliga och ganska smala sporterna, berättar Christer Björkman och fortsätter:

– Vi har kast med litet barn med curlingföräldrar. Vi tänker att vi är väldigt bra på att vara curlingföräldrar, så där har vi nog en chans. Vi har tvåmannabob för homofober och vi har en snöängelduell.

Johan Glans i snöängelduell

Johan Glans spelar rollen som norsk snöduellant. I guldiga kroppsstrumpor tävlar han och Anders Jansson om vem som kan göra den bästa snöängeln.

– Det var i tisdags jag såg ett mail att jag skulle ha kroppsstrumpa i guld och då tänkte jag: ”va fan...” Men, nu har jag ju tackat ja. Jag har frågat om jag får köpa loss den. Det är ju ett väldigt sensuellt material, säger Johan Glans.

Trots trikåerna ser komikern fram emot att gästa Melodifestivalens mellanakt.

– Det är kul att vara med på ett litet hörn i den här cirkusen.