Melodifestivalen 2017: Därför betyder låten ”Statements” så mycket

Bild på Loreen.
Loreen.

Loreen tog sig vidare till Andra chansen med sitt budskapsfyllda bidrag ”Statements”. Låtskrivaren Linnea Deb berättar att låten är så speciell för dem alla just för att den har så mycket viktigt att säga.

Favorittippade Loreen tog sig inte hela vägen till final, utan får ta sig en tur till Linköping för att duellera mot Anton Hagman i Andra chansen. Loreen har berättat för svt.se/melodifestivalen att hon inte hade valt att tävla med denna typ av låt om hon ville säkra en plats i finalen och att det viktigaste för henne i år är att framföra ett budskap.

Skräckblandad förtjusning

Låten har sedan start varit mycket speciell för både Loreen och övriga låtskrivare. Linnea Deb som är en av dem berättar att det har varit med skräckblandad förtjusning de gjort detta, just för att den betyder så mycket för dem. Anledningen till att den är så speciell är för att låten har ett starkt budskap som de står bakom till hundra procent.

– Det är ett viktigt budskap som vi alla känner att vi inte kan tjata nog om. Med allt som händer i världen så måste man gå till sig själv och tänka ”vad gör jag?”. Man kan posta saker på Facebook och hit och dit, men gör man ingenting kommer ingenting att förändras, säger hon.

Precis som de tänkt sig

Låtskrivarna Anton Hård af Segerstad, Joy Deb och Linnea Deb (även kallade The Family) tackade faktiskt först nej åt att skriva Loreens låt. De var rädda för de höga förväntningar som skulle ställas efter succén ”Euphoria”. Efter att slutligen ha tackat ja bestämde de sig för att strunta i alla förväntningar och skriva precis det de ville. Vilket sedan resulterade i att den blev så pass speciell för dem.

Även det faktum att Loreen har varit med och skrivit den är speciellt för Linnea Deb. Det har varit en resa och låten har processats mycket, men hon beskriver det som att låten ändå blev precis som de tänkt sig från början. Loreen har också beskrivit det som att det var ”magi” vid skapandet av låten.