Melodifestivalen 2017 – final: Därför kan Robin Bengtsson göra succé i Eurovision – här är Christer Björkmans fem nycklar

Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017 – och får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Kiev. Nu pekar tävlingsproducenten Christer Björkman ut fem nycklar som kan leda till succé i Europatävlingen.

I Can't Go On är Sveriges bidrag till Eurovision. I maj tävlar Robin Bengtsson för Blågult i Kiev.

Nu spår Christer Björkman en stundande succé för Sverige – och listar fem punkter som kan ta Bengtsson till en topplaceringe i ESC.

– Det är en väldigt, väldigt bra grund att stå på tror jag, när vi åker. Det är en mycket stabil sångare, vilket är viktigt. Det är en riktigt bra, modern poplåt, radiovänlig, internationellt gångbar. Numret är coolt...riktigt coolt till och med. Det är något vi inte sett i Eurovision tidigare. Och det är genomförbart. Eftersom jag är lite insatt i scenförutsättningarna där borta så är det genomförbart på scenen där. Det blir spännande.

Tror du det kan gå bra i Eurovision?

– Jag tror det kommer kunna gå jättebra. Nu har jag bara hört 28 av 43 bidrag. Så långt ser det bra ut, tycker jag. Men klart, 15 till kan ju förändra allting beroende på hur bra dem är. Men jag får återkomma i frågan.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest