SVT1Lör 3/2-10/3

Melodifestivalen 2017: Jon Henrik Fjällgren och Aninia vinnare i mätningen Webbfavoriten före finalen

Jon Henrik Fjällgren och Aninia är favoriter inför finalen i Melodifestivalen 2017. Åtminstone om man får tro besökarna på svt.se/melodifestivalen. Duon har vunnit omröstningen Webbfavoriten. ”Det känns upplyftande”, säger Jon Henrik Fjällgren.

6 708 personer har sagt sitt på svt.se/melodifestivalen – och utsett Jon Henrik Fjällgren och Aninia till Webbfavoriten inför finalen i Melodifestivalen 2017.

Med 20 procent av rösterna tar duon hem segern i finalen med ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)” – om webbens besökare får bestämma.

– Vad säger man? Det är sjukt kul att de ser att vi har potential till att ta oss dit. Det känns upplyftande, säger Jon Henrik Fjällgren när han får höra resultatet.

– Jag tycker det är så fint att det gått fram. Det märker jag på den respons jag fått. De säger att de har gråtit och håller med om budskapet. Att "det här skulle jag vilja ha sagt", och då säger vi det åt dem på ett sätt. Det tycker jag är häftigt och ett kvitto på att de förstår det och tycker som oss. Det gör mig väldigt glad, säger Aninia.

Vad är det du känner att de förstår?

– Att det ska komma från hjärtat, att det ska vara ärligt, att ´tiden är nu, flrändingt... Alla de här sakerna. Det är så mycket folk som hör av sig och känner det. Det är häftigt.

Jon Henrik Fjällgren tycker att det känns bra att samiskan och samerna får komma fram i stora sammanhang.

– Sen är det mycket det här när det gäller den samiska delen... Samiska befolkningen har lyfts upp ganska mycket på senare tid. I filmer, dokumentärer och allt möjligt. Det känns lite grann som att tiden är nu, på något vis, säger Jon Henrik Fjällgren.

Hela resultatet i mätningen "Webbfavoriten":

1. Jon Henrik Fjällgren – ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”, 20%
2. Wiktoria – ”As I Lay Me Down”, 17%
3. Nano – ”Hold On”, 14%
4. Mariette – ”A Million Years”, 11%
5. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”, 10%
6. FO&O – Gotta Thing About You, 7%
7. Ace Wilder – ”Wild Child”, 6%
8. Benjamin Ingrosso – ”Good Lovin'”, 5%
9. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”, 4%
10. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”, 3%
11. Lisa Ajax – ”I Don't Give A”, 2%
11. Boris René – ”Her Kiss”, 2%

*Omröstningen har varit öppen under veckan fram tills fredag 10 mars kl 17:30.