Melodifestivalen 2017 – final: Robin Bengtsson kan ändra showen till Eurovision

Robin Bengtsson

Robin Bengtsson är Sveriges representant i Eurovision Song Contest i Ukraina. Nu öppnar vinnaren av Melodifestivalen 2017 för att ändra delar av numret inför avgörandet i Europa.

Christer Björkman har pekat ut fem nycklar som kan ta Robin Bengtsson och I Can't Go On till toppen av Eurovision Song Contest i Ukraina i maj.

En av anledningarna – det unika numret där Bengtsson startar bakom scenen och sedan kliver upp mot löpbandet med sina dansare.

– Det är en väldigt, väldigt bra grund att stå på tror jag, när vi åker. Det är en mycket stabil sångare, vilket är viktigt. Det är en riktigt bra, modern poplåt, radiovänlig, internationellt gångbar. Numret är coolt...riktigt coolt till och med. Det är något vi inte sett i Eurovision tidigare. Och det är genomförbart. Eftersom jag är lite insatt i scenförutsättningarna där borta så är det genomförbart på scenen där. Det blir spännande, säger Björkman till SVT.

Bengtsson själv hade en annan destination i sikte – men nu blir det i stället förberedelser inför Kiev.

– Ja, jag har en resa till Alperna bokad, men det är kanske tveksamt om den blir av nu. Jag kan ju inte gå på rullbandet om jag skulle bryta något ben, det blir lite svårt att mörka. Men jag har inte hunnit tänka så mycket på Ukraina, säger han till TT.

Nu öppnar han för att ändra lite i numret.

– Vi får se om vi kan ta den här showen ett steg till. Jag tycker att den är väldigt stilren och vi använder de tre minuterna som vi har på ett effektivt och bra sätt. Men det vore kul att "tweaka" till lite, säger Bengtsson.

Melodifestivalen

Musiktävling