Melodifestivalen 2017: Mariette i drama efter vinsten – föll handlöst från scenen

Mariette.

Mariette Hansson föll rätt ner från scenen efter finalsuccén i Melodifestivalen 2017. Artisten ramlade i ett hål – och skadade höften. Efteråt undersöktes hon av sjukvårdspersonal. ”Det gjorde riktigt ont”, säger hon till svt.se/melodifestivalen.

Efteråt föll artisten rakt ner i ett hål vid scenkanten. Det skedde när Melodifestivalscenen packades ner i samband med presskonferensen efter direktsändningen.

Mariette tog sig enligt uppgifter upp på scenen igen efter att ha svarat på alla vinnarfrågor – och ramlade sedan i ett hål. Artisten skrek av smärta när hon leddes av scenen.

– Hon föll rätt ner i hålet, säger Benjamin Ingrosso som bevittnade händelsen.

De hade byggt om?

– Ja, exakt.

Efter direktsändningen och presskonferensen fick stjärnan behandling av sjukvårdare.

– Mariette skrattade när hon kom ut i kulisserna. Men hon fördes till sjukvårdaren direkt sedan. Då haltade hon rejält. Nu är hon liggande och får behandling, säger svt.se/melodifestivalens reporter Gustav Dahlander i kulisserna som efteråt fick ett exklusivt snack med Mariette.

Mariette om fallet: ”Det gjorde riktigt ont”

Så här såg hon på saken:

– Jag blev liksom...någon tog min hand och sa "nu ska vi upp på scenen och ta segerbilder med Benjamin". Då går man uppför en jättebrant ramp så man nästan tappar balansen för den är så brant. När jag kliver upp för den trampar jag med benet igenom ett svart hål i golvet vid den här trappan, säger Mariette till svt.se/melodifestivalen.

Fallet tog hårt i höften på finalisten, och Aftonbladets fotograf fångade sekvensen

– Det gjorde riktigt ont. Jag var tvungen att stanna till andas, känna om jag brutit något, om höften gått av. När jag förstod att inget allvarligt hade hänt så kunde jag gå upp och fortsätta ta foton. Men det gjorde ont.

– De ville kolla så att allting var okej. De kände och klämde lite på högra höften. Det är lite ömt. Jag fick ett jättefint plåster med Musse Pigg på... Nej, det var vitt, förresten, haha.

SVT om fallet: ”Gjort en anmälan”

SVT:s projektledare Anette Helenius var glad över att Mariette klarat fallet, men tycker situationen är allvarlig.

– Mariette mår bra men vi ser allvarligt på det här, vi har gjort en anmälan till arbetsmiljöverket och vidtagit åtgärder för kommande deltävlingar, säger hon.