Melodifestivalen 2017: Robin Stjernberg om tankarna på att lägga av

Robin Stjernberg

Melodifestivalvinnaren Robin Stjernberg drabbades av skrivkramp – och funderade på att lägga av. Men artisten är tillbaka i Melodifestivalen 2017. ”Jag visste inte hur jag skulle fortsätta”, säger han till Norra Skåne.

Robin Stjernberg gjorde det ”omöjliga” som ingen annan gjort – vann Melodifestivalen 2013 efter att ha kvalat in via Andra chansen.

Men åren efter Mellosegern och Eurovision-äventyret har bitvis varit tunga för 25-åringen.

Han drabbades av skrivkramp och nu berättar Stjernberg för tidningen Norra Skåne att tanken slagit honom att redan i unga år avsluta karriären.

– Jag visste inte hur jag skulle fortsätta, det var bara jobbigt att skriva något nytt, men jag fortsatte gå till studion även om det kändes tråkigt, säger Robin Stjernberg i en intervju med Norra Skåne.

På frågan om han någonsin funderade på att lägga av med musik svarar han:

– Absolut kan man känna så i de stunderna när man inte är kapabel att skriva en j-a melodi. Man tänker, ah, jag får nog hålla på med något annat. Och fortgår det under en längre period blir man tokig, liksom. Men nää, jag skulle aldrig någonsin sluta med musik. Och så plötsligt lossnade allting och då kom bland annat den här låten, ”Feed On My Love”.

Men Stjernberg vände alltså den negativa spiralen och är både aktuell med nya singeln och i Melodifestivalen 2017. I Mello gör han comeback, men den här gången som låtskrivare åt Robin Bengtsson och I Can't Go On.

– Det är ett helt annat sound i år, men det hade det också kunnat bli med samma låtskrivare. Det beror på att jag ville ta det åt ett mer funky, souligt håll. Men jag vill inte låsa mig vid ett sound utan tyckte bara mycket om den här låten, och det är största skälet att det blivit det här soundet, har Robin Bengtsson tidigare sagt om bidraget till svt.se/melodifestivalen.

Fakta: Artisterna i deltävling 3

Artisterna som tävlar i deltävling 3 i Växjö lördag 18 februari i startordning:

1. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”
2. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord”
3. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”
4. Jasmine Kara – ”Gravity”
5. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”
6. Bella & Filippa – ”Crucified”
7. The Fooo Conspiracy – ”Gotta Thing About You”